13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:40

Reportaj Al Jazeera despre situația pandemică din România: “Una dintre cele mai sărace țări din UE”

spot_img

Într-un reportaj difuzat de postul de televiziune Al Jazeera, România este prezentată ca fiind “una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană”. În reportaj se vorbește despre numărul mare de cazuri Covid-19 și despre un val patru “catastrofal”, dar și despre faptul că România are “una dintre cele mai slabe campanii de vaccinare împotriva virusului, din Europa”.

”România, una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, se confruntă cu o creștere a numărului de decese legate de COVID, pe măsură ce un al patrulea val „catastrofal” a luat amploare. De asemenea, această țară are una dintre cele mai slabe campanii de vaccinare împotriva virusului din Europa.

În mai multe spitale din București, dar și în Iași, un oraș din nord-est-ul țării, sunt cozi de ambulanțe în afara spitalelor, așteptând ca paturile să se elibereze, potrivit rapoartelor media și postărilor de pe rețelele de socializare.

De multe ori, paturile se eliberează doar pentru că ocupanții lor au murit. Cifrele publicate vineri au arătat că s-a înregistrat cel mai mare număr de morți din pandemie, raportat într-o singură zi, 385 de persoane cedând virusului”, se arată în reportajul realizat de Al Jazeera.

                                                                                                  C.Dumitrescu