14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:28
No menu items!

Replica lui Ludovic Orban pentru Florin Cîțu. Cum a ajuns Cîțu premier

spot_img

Candidatul oficial pentru funcția de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu, a declarat Ludovic Orban, în replică la afirmația de joi seară a lui Florin Cîțu, potrivit căreia a „convins o Românie” să fie prim-ministru și să fie susținut de coaliție.

„Preferința pentru Florin Cîțu (n.r. ca premier) a fost a USR PLUS”, a mai subliniat Orban, care a povestit că la negocierile pentru formarea coaliției de guvernare, pe care el le-a condus, după 6 zile de blocaj, discuțiile s-au deblocat după ce Cîțu a fost acceptat ca variantă de premier de către partenerii de la USR PLUS.

„Candidatul oficial pentru funcția de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului – Florin Cîțu premier și eu președinte al Camerei Deputaților, am flexibilizat mandatul, după un blocaj de șase zile, cu o a doua variantă – Ludovic Orban premier și Florin Cîțu președinte al Senatului. Asta a deblocat negocierile. Până la urmă preferința pentru Florin Cîțu, între Florin Cîțu și eu premier, a fost manifestată de partenerii de la USR PLUS. Până una-alta, negocierile au fost conduse de mine. Deci negocierile de formare a acestei coaliții au fost conduse de președintee PNL, adică de mine”, a declarat Ludovic Orban.

Reacția liderului PNL vine după ce joi Florin Cîțu, aflat într-o vizită în Alba, s-a referit și la competiția internă cu Ludovic Orban pentru șefia PNL și la susținerea pe care încearcă să o obțină de la organizațiile din teritoriu ale partidului.

„Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de coaliție, cred că este mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a spus Florin Cîțu.