15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:39
No menu items!

Replica lui Ciolacu pentru Iohannis: Nu putem fi pompieri la nesfârșit, când alții se plimbă cu chibriturile şi sticla de benzină pe lângă guvernare

spot_img

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că desemnarea premierului este un atribut care revine preşedintelui României, potrivit Constituţiei, însă „de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta”. 

„Desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, potrivit Constituţiei. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii şi firmele româneşti aşteaptă soluţii pentru a trece mai uşor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile şi sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârşit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor!”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Legea fundamentală va lua atunci decizia care i se va părea cea mai bună pentru România.

Întrebat despre varianta Marcel Ciolacu în funcția de premier, după declarațiile acestuia potrivit cărora ultimii ani din mandatul președintelui au fost „ani pierduți”, președintele a răspuns: „Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte, ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut din nevoie”.

                                                                                                                   Adina Silav