27.8 C
București
joi, 18 august 2022 - 0:56
No menu items!

Replica DNA la postarea lui Ponta pe Facebook

spot_img

Conducerea DNA susține că premierul a prezentat doar un fragment al expertizei

Conducerea Direcției Naționale Anticorupție îi răspunde lui Victor Ponta la postarea acestuia de pe Facebook, în care precizează că procurorii manipulează, oferind și un facsimil din expertiza financiară întocmită la cererea premierului.

Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor Viorel este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unuia dintre experţii inculpaţilor, respectiv expertul desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză.

Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 şi următoarele CPP.

Expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei, aşa cum se arată în comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro.

Menţionăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conţine 29 de file şi 8 anexe.

DNA

Andrei Tudor