9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:08
No menu items!

Repartizare admitere 2023. Ministerul Educației publică rezultatele primei repartizări computerizate în licee

spot_img

Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a Vlll-a are loc miercuri, din 20 iulie elevii admişi la liceu putând să depună dosarele de înscriere.

Calendarul admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024 arată că miercuri, 19 iulie, ministerul Educaţiei va publica pe admitere.edu.ro rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee a absolvenților de clasa a VIII-a care au susţinut Evalurea Naţională 2023.

Elevii vor vedea pe site-ul ministerului Educaţiei liceul la care au fost repartizaţi, profilul şi specializarea. Odată cu publicarea rezultatelor, vor fi afişate şi listele cu locurile rămase neocupate, pentru a doua etapă a admiterii la liceu.

Pentru a verifica la ce liceu au intrat, candidaţii trebuie să aibă la îndemână codul unic primit la examenul de Evaluare Naţională.

Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi. 

În intervalul 20 – 25 iulie elevii admişi depun dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

În 10-11 august este programată a doua etapă de admitere în învăţământul liceal.

Anul trecut, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

                                                                                                                  Adina Silav