10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 0:21

Renault va investi peste 900 mil. € și va crea 50.000 de locuri de muncă în Maroc

spot_img

Constructorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a semnat un acord cu autoritățile din Maroc pentru a investi peste 900 milioane de euro în ideea de a pune la punct un ”ecosistem industrial” în această țară nord africană, a declarat ministrul marocan al Industriei, informează AFP, citată de Agerpres.

”Acest proiect strategic va crea 50.000 de noi locuri de muncă și va regrupa investiții de peste 10 miliarde de dirhami (aproximativ 912 milioane de euro)”, a declarat Moulay Hafid Elalamy, după semnarea acordului cu Renault. Acordul încheiat cu constructorul francez va ”modifica în mod definitiv sectorul auto din Maroc”, care în ultimii trei ani a fost principalul exportator al regatului.

Bernard Cambier, directorul de operațiuni pentru regiunea Africa-Orientul Mijlociu-India, a afirmat că acest acord ”va dubla cifra de afaceri realizată de Renault în Maroc, obiectivul fiind ajungerea la două miliarde de euro în câțiva ani”. Produsele realizate la cele două uzine pe care constructorul francez le are deja în Maroc au ”cea mai bună calitate dintre toate uzinele Renault-Nissan din lume”.

Regiunea Africa-Orientul Mijlociu-India este cea mai mare piață a Renault din afara Europei, cu 360.000 de unități vândute în 2015, în creștere cu 16,9% în ritm anual. La nivel mondial, grupul Renault, care regrupează mărcile Renault, Dacia și Samsung Motors, a înregistrat o creștere de 3,3% a vânzărilor mondiale până la 2,8 milioane unități.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999.

T.S.