11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:07

Renault amână lansarea modelului Twingo electric. Vezi care este motivul

spot_img

 Varianta electrică pentru Twingo a fost prezentată în acest an

renault

Producătorul auto francez Renault, al treilea ca mărime din Europa, va limita ritmul de lansare a autoturismelor electrice, confirmând tendința că nu există cerere pentru mașini cu zero emisii, potrivit agenției Bloomberg.

Versiunea pe baterie a modelului de oraș Twingo, prezentată în acest an la Salonul Auto de la Geneva, este blocată, a declarat Jerome Stoll, director în cadrul companiei. Acesta nu a precizat data la care acest model ar putea fi lansat pentru vânzare.

”Nu suntem în situația în care piața a urmat previziunile noastre. Oamenii nu au ajuns încă la punctul la care să simtă nevoia unui vehicul electric pentru a-l folosi zilnic. Oamenii trebuie să simtă această nevoie pentru a face trecerea la modelele electrice”, a afirmat Stoll.

Vehiculele electrice din gama mass-market ale tuturor producătorilor nu au reușit să își atingă țintele de vânzări, în condițiile în care clienții nu agreează ideea unei autonomii reduse și a unor prețuri mai mari în comparație cu mașinile pe benzină sau diesel.

Excepțiile au fost în gama de lux, unde BMW și Tesla au avut mai multe comenzi decât se așteptau. În 2013, din 2,63 de milioane de mașini vândute de Grupul Renault, doar 19.000 au fost cu propulsie electrică.

În prezent, Comisia Europeană încearcă să accelereze procesul legislativ pentru introducerea obligatorie în UE a infrastructurii necesare tranziției către combustibilii alternativi. Principalele obstacole sunt slaba pregătire a statelor membre și lobby-ul agresiv al companiilor petroliere, care au interesul să vândă benzină și motorină.

 V.B.