0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 10:25
No menu items!

Renate Weber se judecă cu Parlamentul României, după ce a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului

spot_img

Fostul Avocat al Poporului, Renate Weber, a acţionat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de revocare din funcţie. 

Data înregistrării dosarului este 17 iunie, la Curtea de Apel București, iar primul termen a fost stabilit în 2 iulie. Obiectul procesului este anularea actului administrativ, hotărârea nr.36/16.06.2021.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

În favoarea revocării au votat 247 parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

Curtea Constituţională dezbate, marţi, sesizarea PSD cu privire la hotărârea Parlamentului pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

PSD a depus joi sesizarea referitoare la această hotărâre a Parlamentului nr. 36/2021 şi în text precizează că deciza Legislativului pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, deoarece încalcă prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de 5 ani a mandatului acestuia.

Pe lângă sesizarea făcută la Curtea Constituţională, PSD a trimis adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi toate celelalte organisme internaţionale prin care le-a semnalat că reprezentanţii coaliţiei de guvernare atacă statul de drept în România.