9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:28
No menu items!

Remus Pricopie a rezolvat criza din școli: Elevii vor învăța după manualele vechi

spot_img

Ministrul educaţiei naţionale a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I şi a II-a

Remus-Pricopie

Ministrul educaţiei naţionale, Remus Pricopie, a decis joi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I şi a II-a, iar în acest sens inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile existente, potrivit unui comunicat al MEN. 

Conform sursei citate, Remus Pricopie a decis joi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitației privind manualele digitale.

Astfel, prin ordin al ministrului educaţiei, inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în şcoli.

Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane. Pentru ca şcoala românească să poată oferi elevilor acele cunoştinţe, abilităţi şi competenţe necesare unei integrări rapide şi eficiente în viaţa economică, socială şi culturală, este esenţial ca procesul de înnoire şi adaptare la exigenţele europene a manualelor şi a programelor şcolare să continue cu celeritate.

MEN
comunicat de presă

D.M.