11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 20:45

Remus Cernea: „Vânătoarea motivată de plăcerea de a ucide e un act moralmente condamnabil”

spot_img

Deputatul USL Remus Cernea scrie pe site-ul voxpublica.realitatea.net că va propune o lege de interzicere a partidei de vânătoare organizată anual de Ion Țiriac pe domeniul de la Balc, județul Bihor.

Ecologistul precizează că este nevoie de această lege deoarece „apelul la conştiinţă este insuficient” în cazul „măcelului mistreţilor” care are loc anual la Balc.

„Ceea ce se petrece la fiecare început de an la Balc, dar nu ar fi tolerat mai pe nicăieri în Europa, reprezintă un lucru care este posibil ca urmare a unei insuficiente reglementări în domeniu. (…) Este nevoie de reglementare pentru a împiedica abuzuri precum actele de cruzime faţă de animale să poată avea loc. Voi iniţia, în calitate de deputat verde, un astfel de proiect de lege. Invit organizaţiile neguvernamentale, experţii în domeniu şi colegii parlamentari să mă sprijine în acest demers”, a mai adaugat Cernea.

Peste 1400 de animale lipsite de apărare şi de orice şansă de supravieţuire au fost ucise în ultimii ani la Balc de către persoane din elita economică, sportivă şi politică a Europei.

„Aceste persoane, deşi au făcut performanţă în anumite domenii, nu au dublat-o şi printr-o excelenţă morală (…) Personal mă pronunţ împotriva vânătorii. Nu o pot accepta decât atunci când este determinată din raţiuni de autoapărare sau de necesitatea de a obţine hrană. Vânătoarea motivată de plăcerea de a ucide, o consider un act moralmente condamnabil”, își motivează Cernea demersul legislativ.

D.M.