-3.2 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 9:21
No menu items!

Remus Borza schimbă avocații la Hidroelectrica după dosarul penal în care e implicat

spot_img

După ce a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel București pentru conflict de interese, Remus Borza a decis ca firma sa de avocatură să nu mai participe în dosarele Hidroelectrica, unde el este administrator.

Borza Remus (3)_SZ

Borza a fost trimis în judecată în calitatea sa de administrator judiciar al Hidroelectrica, deoarece a semnat contracte de avocatură chiar cu propria firmă de avocați.

În ședința Comitetului Creditorilor de la Hidroelectrica, de la începutul acestei luni, publicată de curând în Buletinul lnsolvenței, a fost desemnată noua casă de avocatură care va gestiona din partea Hidroelectrica procesele generate din disputele contractuale ale companiei. Potrivit deciziei Comitetului Creditorilor, firma de avocatură aleasă în unanimitate este S.C.A. Leaua și Asociații, condusă de avocatul Crenguța Leaua. Onorariul total pentru societatea de avocatură amintită este 360.000 de euro plus TVA.

borza

Leaua și Asociații este una din casele de avocatură importante pe piața de business, a acordării asistenței juridice. Crenguța Leaua a fost unul din avocații statului român de la Curtea de Arbitraj de la Washington, în care Rompetrol cerea statului român daune de peste 100 de milioane de dolari. Arbitrii au respins însă cererea Rompetrol în acel dosar.

Remus Borza a fost trimis în judecată pentru că a direcţionat spre propria societate de avocatură nu mai puţin de 34 de contracte de asistenţă juridică, plătite, cu semnătura lui, de compania de stat Hidroelectrica, administrată tot de Remus Borza.

Alături de Remus Borza, în aceeași cauză, a fost trimisă în judecată și Nicoleta Munteanu, avocat, specialist în insolvenţă şi asociată în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii.

De asemenea, tot în cursul lunii octombrie a anului trecut, Borza a fost audiat la DNA în dosarul în care a fost reținut consilierul ministerial Ioan Mihăilă, membru în Comitetul de Supraveghere al Hidroelectrica.

Sursa Zilei a dezvăluit că fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu și-a asigurat venituri lunare de mii de euro din comisioanele încasate de la firmele administrate de societatea de insolvență Euro Insol, a lui Remus Borza, printre care s-a numărat și compania de stat Hidroelectrica.

Cristi Ciupercă