9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:10
No menu items!

Remus Borza, achitat pentru conflict de interese. Decizia nu e definitivă

spot_img

Borza Remus (3)_SZ

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza a fost achitat de magistrații Curții de apel în dosarul în care era judecat pentru conflict de interese. Mai exact, procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis în judecată pentru că în perioada în care era și administrator judiciar la Hidroelectrica, firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

Decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a înregistrat în 25 februarie 2013 dosarul în care Remus Borza şi Nicoleta Munteanu, avocaţi în Baroul Bucureşti, sunt suspectaţi de conflict de interese, iar în 8 iulie a început urmărirea penală în cazul acestora. Cei doi au fost trimişi în judecată în octombrie 2013.

Procurorii au stabilit, în urma verificărilor, că Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Borza şi Asociaţii”. Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat şi la SCP „Borza şi Asociaţii”.

În cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu. Procurorii au arătat că Borza este asociat atât în firma de insolvenţă Euro Insol, cât şi la SCP „Borza şi Asociaţii”, „realizând astfel, în mod direct, un folos material atât pentru sine, cât şi pentru asociatul său, Munteanu Nicoleta”.

S.M.