22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 11:26
No menu items!

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Ministrul l-a anunțat pe premier că demisionează

spot_img

  • UPDATE

Victor Ponta i-a mulțumit lui Relu Fenechiu pentru activitatea din cele șase luni de mandat. Ministrul l-a anunțat pe premier că nu mai poate continua. Astfel, Victor Ponta va trimite la Palatul Cotroceni propunerea de a prelua interimatul maxim 45 de zile, cât prevede Constituția, urmând ca, după discuțiile cu partenerii liberali ai alianței, să stabilească numele viitorului ministru al transporturilor.

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de Înalta Curte la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, a fost condamnat și el la 5 ani de închisoare cu executare.

Fostul director general al Sucursalei de Întreținere și Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, în perioada 2002-2004, Ioan Turbatu, a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Ion Marghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004-2005, a fost condamnat la 6 ani de închisoare şi cinci ani pedepasa complementara interzicerea unor drepturi.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, a fost condamnat la 7 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi.