22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:56
No menu items!

Relu Fenechiu: Băsescu, singurul ales din Europa cu trei dosare penale pe rol

spot_img

Deputatul PNL Relu Fenechiu s-a prezentat, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este judecat în dosarul „Transformatorul”, instrumentat de procurorii DNA și trimis instanței la sfârșitul lunii iunie.

Vicepreședintele PNL a declarat jurnaliștilor că va proceda „ca orice cetăţean al României. Trebuie să spulberăm o dată acest mit că parlamentarii sau oamenii politici au imunitate şi mă voi supune tuturor rigorilor legii”. El i-a răspuns și preşedintelui României care spunea că nu va accepta miniştri cu dosare penale:
„Dosar penal înseamnă că cineva îţi face o reclamaţie şi că un procuror dă curs acelei reclamaţii. Dacă acel procuror mai are şi interesul de a face ceva rău, imediat oricine poate avea dosare penale”.„Eu consider că până în momentul în care nu există o hotărâre judecătorească definitivă, orice cetăţean poate fi considerat nevinovat”, a precizat Fenechiu.
Deputatul liberal a încheiat afirmând că „Traian Băsescu este singurul (președinte – n.r.) din Europa ales cu trei dosare penale pe rol. Deci chiar este ultimul om din ţara asta care ar trebui să vorbească”.

Procurorii DNA l-au trimis in judecată pe deputatul PNL în dosarul privind Sucursala de Întreținere și Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

Fruntașul liberal este acuzat, alaturi de trei foști directori ai societății, de complicitate la abuz în serviciu. A.T.