3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 1:33
No menu items!

Relaxarea restricțiilor de Sărbători pentru cei vaccinați și trecuți prin boală. Concerte și petreceri de Revelion, dar doar până la ora 21.00

spot_img

Autoritățiile pregătesc relaxarea restricțiilor pentru parada de 1 decembrie, dar și pentru petrecerile și concertele de Sărbători. Astfel, în noaptea de Anul Nou, vor putea fi organizate revelioane în aer liber, dar doar până la ora 21.00, cu persoane vaccinate sau trecute prin boală. Testele nu se iau în calcul.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus relaxarea unora dintre restricțiile impuse în valul patru al pandemiei, acestea urmând să intre în vigoare în preajma minivacanței de 1 decembrie, când vor fi trei zile libere, plus weekendul.

Cele mai importante relaxări discutate în ședința CNSU:

– Va fi permisă prezența fizică la cursuri în școli indiferent de rata de vaccinare în rândul profesorilor

– Vor fi permise ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale în București cu maximum 400 de persoane, și în municipiile reședință de județ cu maximum 200 de persoane, doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.

– La competițiile sportive, în spații închise sau deschise va fi permisă participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă, doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală

– La spectacole, concerte și festivaluri în aer liber va fi permisă participarea a maximum 1.000 de persoane, care să nu reprezinte mai mult de 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru vaccinați sau cei trecuți prin boală. De asemenea, acestea se pot desfășura doar în intervalul orar 5.00-21.00 și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Propunerile adoptate de CNSU trebuie validate însă printr-o hotărâre de Guvern, care urma să fie adoptată în ședința executivului de vineri, ora 14.00. Acesta s-a amânat însă pentru zilele următoare.

                                                                                                                Adina Silav