3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:43
No menu items!

Reguli mai puțin stricte pentru transportatori, la vamă. Ce prevederi are Ordonanța nr. 7

spot_img

Șoferii de camion care transportă mărfuri vor da doar declarațiepe propria răspundere la intrarea în țară, dacă nu au simptome, prevede ordonanța militară nr. 7.

Autoritățile au anunțat că s-au relaxat măsurile în privința transportatorilor deoarece a fost observată o scădere a numărului de transportatori, astfel că se vor lua măsuri de sprijin acestui domeniu. 

“Transportatorii sunt extrem de importanți în aceasta perioadă, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducătorii mașinilor de capacitate maximă peste 2,4 tone care nu au simptome, să completeze la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere, prin care își asumă locația în care pot fi contactați între curse”, a spus, sâmbătă, ministrul de interne Marcel Vela.

Regula pentru șoferii străini va fi ca la intrarea în România, pe parbrizul mașinii să existe un colant care va identifica tipul de transport, șoferul având asupra lui un formular de tranzit. Dacă nu va respecta aceste reguli, va intra în carantină 14 zile și va suporta cheltuielile, au mai anunțat reprezentanții conducerii MAI.

Uniunea Transportatorilor rutieri a cerut, săptămânile trecute, măsuri mai relaxate în privința camioanelor cu marfă care intră și ies din țară.

“Transportul de mărfuri internațional dintre Italia, Spania și România este în pericol din cauza măsurii de autoizolare a șoferilor care revin din Italia, Spania – aceste operațiuni trebuie să includă costul cu imposibilitatea utilizării șoferului 14 zile, iar UNTRR solicită autorităților române revenirea asupra acestei decizii și monitorizarea acestor șoferi, fără a fi puși în autoizolare”, a comunicat UNTTR. Totodată, transportatorii au cerut Guvernului și măsuri compensatorii financiare și fiscale pentru firmele de transport rutier ai căror șoferi sunt trimiși spre autoizolare și în cazul anulării curselor.