11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:47

Reguli de bune maniere la restaurant

spot_img

Un restaurant pretențios impune anumite reguli de bune maniere pe care este recomandat să le respecți

 restaurant - maniere

Atunci când clienții restaurantelor respectă regulile de etichetă în timp ce mănâncă, se pot aștepta să beneficieze de cele mai bune servicii. Iată care sunt acestea:

Dacă vorbim de o masă la restaurant, este de preferat să te îmbraci elegant, nu în blugi și teniși. Pentru bărbați, ideal ar fi să poarte un sacou, iar femeile, rochie.

Șervețelul trebuie folosit cu regularitate pentru a șterge orice urmă de mâncare din jurul gurii. Când ai terminat de mâncat, pune-l pe masă, în stânga farfuriei.

Dacă ești cu o persoană pe care nu o cunoști foarte bine, evită să-i guști mâncarea. Dacă ești într-un mediu restrâns, poți face asta, dar cât mai discret posibil.

Nu-ți flutura mâna prin restaurant, ridică paharul sau strigă pentru a atrage atenția chelnerului. Un mic contact vizual sau o înclinare a capului vor fi suficiente.

Folosește cuțitul, lingura sau spatula puse la dispoziție de chelner pentru a-ți pune pe farfurie exact atât cât mănânci. La sfârșitul unui fel de mancare, tacâmurile trebuie așezate pe farfurie, paralel, cu dinții în jos. Când bem, furculița trebuie pusă la stânga, cu dinții în jos și cuțitul în dreapta, cu lama sprijinită de marginea farfuriei.

Nu tăia toată carnea. Taie câte o bucățică și mănânc-o înainte să o tai pe următoarea.

Felia de pâine nu se mănâncă cu furculița, ci cu mâna. Cu toate acestea, nu este recomandat să mușcăm direct din felie, ci să rupem întâi o bucată mai mică.

Nu umple niciodată paharul dacă acesta nu este pe deplin gol!

C.A.