5.3 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 19:10
No menu items!

Regulament valabil încă un deceniu. Fără taxe de roaming în UE până în 2032

spot_img

Liderii europeni au convenit să extindă roaming-ul fără taxe suplimentare în Uniunea Europeană până în anul 2032, ceea ce înseamnă că toți consumatorii vor putea folosi internetul, efectua apeluri şi trimite mesaje fără costuri suplimentare.

Noul regulament va prelungi până în 2032 sistemul existent, care prevede că cetăţenilor nu li se pot aplica taxe suplimentare pentru apelurile efectuate sau datele utilizate în timpul călătoriilor în interiorul UE, şi va oferi, de asemenea, noi avantaje consumatorilor, transmite  Mediafax.

Cetăţenii vor putea să efectueze apeluri, să transmită mesaje text şi să utilizeze datele mobile atunci când călătoresc în interiorul UE fără costuri suplimentare şi la acelaşi nivel de calitate ca în ţara lor de origine.

Ei vor avea şi un acces mai bun la comunicaţiile de urgenţă, indiferent de locul în care se află în Europa şi vor putea să primească informaţii clare referitoare la situaţia în care li s-ar putea percepe taxe suplimentare accidentale pentru un serviciu utilizat în roaming.

Actualul regulament urma să expire pe 30 iunie 2022.

Noul regulament va intra în vigoare la 1 iulie 2022 şi va expira la data de 30 iunie 2032. Facilităţile privind roaming-ul au fost introduse în UE în 2017.

R. Dan