14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:12

Regulă nouă de la poliție pentru cei care aduc mașini din Germania

spot_img

Persoanele care cumpără mașini din Germania trebuie să ceară autorităților germane plăcuțe cu numere de înmatriculare de export

masina nr germania

Toate autoturismele cumpărate din Republica Federală Germania, destinate să circule pe drumurile publice din România, trebuie să aibă plăcuțe cu numere de înmatriculare de export. Poliția explică faptul că aceste plăcuțe vor fi cerute autorităților germane și trebuie să fie cu numere de înmatriculare cu caractere de culoare neagră, în care perioada de validitate este înscrisă în partea din dreapta, pe fond roșu.

Autoritățile germane au informat partea română că, începând cu data de 1 aprilie 2015, au decis completarea legislației proprii, prin introducerea unei noi prevederi referitoare la noile condiții de atribuire a numerelor de înmatriculare pe termen scurt și noul tip de certificat de înmatriculare eliberat pentru acestea.

Potrivit reglementărilor, nu s-a modificat regimul juridic al acestui tip de înmatriculare, menținând valabilitatea numai pe teritoriul statului german, rămânând în vigoare prevederile care reglementează modalitatea în care un vehicul poate fi condus definitiv în altă țară, respectiv prin atribuirea unui număr de înmatriculare de export și eliberarea unui certificat de admitere în circulație internațională.

Conducerea unui vehicul care nu are drept de circulație pe teritoriul statului român constituie infracțiune și se pedepsește conform prevederilor art. 334 alin. (4) din Codul penal — punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

comunicat IGPR