4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:58
No menu items!

Regina-mamă Elena va fi înmormântată astăzi la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I

spot_img

La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la deces, trupul Reginei mama Elena a fost adus vineri în țară cu o aeronavă a forțelor aeriene române.

Sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena a fost depus în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş

Publicul se va putea reculege și închina la catafalcul Reginei Elena  de la ora 8.00 la ora 10.00.

Sâmbătă, la ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare în Catedrala istorică de la Curtea de Argeș.

Publicul va avea acces în parcul Catedralei.

La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.

Nu vor putea fi depuse flori în catedrală, în jurul catafalcului. Florile vor fi așezate în scuarul din fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale (de la intrarea în mânăstire). Principesa Margareta roagă pe toți cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea și bunătatea Reginei-Mamă.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.