-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 9:13
No menu items!

Regina Elizabeth a II-a a împlinit 88 de ani. Aniversarea, marcată printr-un portret oficial FOTO

spot_img

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii sărbătoreşte

Un nou portret oficial al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, realizat de fotograful britanic David Bailey, a fost dezvăluit, luni, pentru a marca cea de-a 88-a aniversare a acesteia. 

Fotografia alb-negru, care o prezintă pe regină zâmbind, a fost realizată la palatul Buckingham din Londra, în luna martie, informează bbc.co.uk.

Regina poartă o pereche de cercei cu perle şi o rochie creată de Angela Kelly, care a fost asistentul personal şi principalul stilist al acesteia, începând din anul 2002.

David Bailey, în vârstă de 76 de ani – care a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 2001 – a realizat, printre altele, portrete ale membrilor formaţiei The Beatles, prinţesei Diana şi modelelor Naomi Campbell şi Kate Moss.

Mereu am fost un mare fan al reginei. Are ochii blânzi, cu o licărire neastâmpărată. Mereu mi-au plăcut femeile puternice şi ea este o femeie foarte puternică“, a declarat Bailey.

Fotografia a fost comandată pentru campania guvernamentală “Great”, care are ca scop promovarea comerţului, turismului, investiţiilor şi educaţiei în Marea Britanie.

Recent, secretarul britanic pentru cultură Sajid Javid a declarat că portretul va ajuta campania ce are ca scop “prezentarea lucrurilor minunate pe care le deţine Anglia”.

Regina Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, însă aniversarea sa oficială este marcată întotdeauna în data de 14 iunie.

D.M.