22.8 C
București
sâmbătă, 13 august 2022 - 3:53
No menu items!

Regim de austeritate: iluminatul public redus cu 2 ore, iar semafoarele electrice, care funcţionau doar pe galben intermitent, oprite

spot_img

Criza economică ia amploare. Din ce în ce mai multe primării au luat măsuri pentru a face economie, mai ales la facturile de energie. Primăria Arad a decis să reducă cu două ore iluminatul public pe timp de noapte, însă alte măsuri sunt avute în vedere la toamnă, cum ar fi reducerea iluminatului arhitectural.

Viceprimarul Lazăr Faur a declarat miercuri, pentru Agerpres, că pornirea iluminatului stradal este amânată cu o oră şi se opreşte mai repede cu o oră dimineaţa, iar semafoarele electrice din municipiu care funcţionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.

„Deocamdată nu am considerat că suntem în situaţia de a lua alte măsuri, pentru că şi acestea ne vor aduce o economie de 10% din consumul de electricitate la iluminatul public. Totuşi, am discutat despre ce vom face de la toamnă, când noaptea va fi mai lungă iar consumul va fi inevitabil mai mare. Este posibil să adoptăm unele măsuri precum reducerea iluminatului arhitectural din oraş”, a spus Faur.

D.Constantin