14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 17:54

Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune

spot_img

Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de “Principe al României” și l-a exclus din linia de succesiune la Coroana României

principele-nicolae

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai l, “în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al României’ și calificativul de ‘Alteță Regală'”.

De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți. Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Casa Regală

Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit o scrisoare personală trimisă de regele Mihai, prin care a luat la cunoștință de decizia Majestății Sale.

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite. La împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta. Potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României.