13.4 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 23:02

Regele Mihai a oferit 300 de pachete cu alimente familiilor nevoiaşe din Săvârşin

regele_mihai

Regele Mihai şi principesa Margareta au vizitat, luni, mai multe familii nevoiaşe din Săvârşin (judeţul Arad), unde familia regală îşi petrece Crăciunul,  și au oferit 300 de pachete cu alimente. Familia regală a primit apoi colindători din toată ţara la castel.

Regele Mihai îşi petrece Crăciunul la Castelul Săvârşin, cu o parte dintre membrii familiei, în timp ce Regina Ana a rămas în Elveţia. Conform tradiţiei, înainte de Crăciun, Regele Mihai a vizitat câteva familii cu posibilităţi financiare reduse, pentru a le oferi pachete cu alimente de bază şi produse cosmetice. În total, au fost oferite, cu ajutorul angajaţilor de la Castelul Săvârşin, 300 de pachete familiilor nevoiaşe din Săvârşin.

Întrebat de jurnalişti despre acest obicei, Regele a răspuns: “Acestor oameni nu le este uşor, iar noi venim doar câteva zile la Săvârşin. Poate ar trebui să venim şi să stăm mai mult, o lună”.

Regele a fost însoţit în vizitele la familii de principesa Margareta.

Tot luni, la Castelul Săvârşin au fost primiţi colindători, între care grupuri sosite din Cluj-Napoca, Craiova şi Sibiu, iar copiii prezenţi au fost plimbaţi cu o “caleaşcă regală” pe domeniul castelului.

La intrarea pe domeniu, a fost deschis “Satul Regal”, un spaţiu destinat spectacolelor artistice. Marţi, la castel vor colinda dubaşii din Săvârşin, un obicei neîntrerupt de la revenirea în localitate a familiei regale. Miercuri, Regele şi familia vor participa la Slujba de Crăciun, la Biserica Ortodoxă Săvârşin.