„Regele asfaltului” de la Golden Blitz, Dan Besciu, a făcut afaceri cu un italian din gruparea mafiotă ‘Ndragheta, pentru Autostrada Sebeș – Turda

Extrădat din România în Italia pentru o condamnare de peste nouă ani de închisoare dată de autoritățile judiciare din Italia, afaceristul italian Ariganello Pasqualino lasă în urma sa în țara noastră câteva legături de afaceri interesante.

Potrivit presei italiene, Pasqualino are legături cu ‘Ndragheta, o celebră grupare mafiotă din Italia, și era căutat de autoritățile italiene din 2001, adică fix din anul în care acesta s-a stabilit în România, la Alba Iulia.

În fața judecătorilor români, Ariganello Pasqualino a încercat să pară un om de afaceri responsabil, prezentând mai multe societăți pe care acesta le-a condus printre care și o fabrică locală de ceramică.

Studiind câteva dosare de la Curtea de Apel Alba Iulia, în care a fost implicat Pasqualino, reporterii Sursa Zilei au descoperit că cea mai interesantă afacere, din punct de vedere al conexiunilor, în care a fost implicat afaceristul italian extrădat, este firma SC PAARI Industrie unde el acționa ca împuternicit al administratorului Ioan Fekete.

Astfel, în dosarele amintite mai sus se regăsește și un contract încheiat în 2015 de SC PAARI Industrie prin Ariguanello Pasqualino cu asocierea de firme Aktor – EuroConstruct Trading 98 S.R.L., prin care PAARI devine furnizor de materiale pentru cele două societăți. Din partea EuroConstruct contractul este semnat chiar de Dan Besciu, iar, din partea Aktor, de un administrator grec.

Asocierea de firme Aktor – EuroConstruct Trading 98 S.R.L. a fost desemnată câștigătoare pentru Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, mai exact 24,25 km, km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti.

În fața judecătorilor români, în procesul de extrădare, Pasqualino se plângea că ar mai avea bani de recuperat de la cele două firme pentru care ar fi furnizat materiale și din acest motiv SC PAARI Industrie are datorii la stat.

Între timp însă, pe 13 aprilie anul acesta, cam la o lună după ce Ariganello Pasqualino a fost extrădat în Italia, SC Paari a intrat și ea în insolvență printr-o decizie dată de Tribunalul Alba Iulia.

Cristi Ciupercă

NICIUN COMENTARIU