23.1 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022 - 16:21
No menu items!

Refugiatul împiedicat de jurnalista maghiară ar fi făcut parte dintr-o grupare teroristă

spot_img

 

Refugiatul sirian împiedicat de jurnalista maghiară a câştigat faima internaţională şi simpatia maselor după ce imaginile întâmplării au devenit virale pe Internet.

Osama Abdul Mohsen şi familia sa au fost invitaţi să trăiască în Spania, unde i-a fost oferit şi un loc de muncă. Chiar şi renumitul Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu ei în timpul unui meci de fotbal.

Cu toate acestea, un raport al Partidului Uniunii Democratice (PYD – unitatea politică pro-kurdă din nordul Siriei) susţine că înainte să fugă din ţară cu familia sa, antrenorul de fotbal ar fi făcut parte din frontul al-Nusra şi ar fi luptat împotriva kurzilor.

PYD, care a lansat o declaraţie oficială cu privire la această problemă, a afirmat că Mohsen, antrenorul clubului Al-Fatwa din Deir Ez Zor între 2004 şi 2011, a fost implicat într-o revoltă violentă în Qamishlo, în urma căreia peste 50 de kurzi au fost ucişi. Mohsen, ar fi fost cel care a instigat la violenţă după meciul cu echipa Al-Jihad din Qamishlo, conform raportului.

Octavian Cătuşanu