16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 5:24
No menu items!

Refugiați ucraineni, prinși la furat în București. Încercau să spargă un apartament

spot_img

Trei refugiați ucraineni au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă un apartament din Sectorul 3.

Banda de hoți formată din refugiați proveniți din Ucraina opera în Capitală, având la ei toate instrumentele necesare pentru spargerea ușilor de apartament.

Aceștia verificau mai întâi dacă proprietarii sunt acasă, după care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de vecini, scrie Gândul. În noaptea de 1 spre 2 mai o femeie a sunat la 112 și a anunțat că la ușa unor vecini care nu sunt acasă se întâmplă ceva suspect, în condițiile în care a auzit zgomote ciudate. Aceasta a mai spus că prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, dar a reușit cumva să distingă mai multe siluete care par să meșterească la yală.

La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipe ale Secției 12, iar în apropierea scării indicate de reclamantă a fost găsit un bărbat care nu vorbea limba română. Acestea era un anume Roman Hurin, care a prezentat un pașaport ucrainean.

La etajul 4, ascunși la ghenă, au fost găsiți alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, care aveau o borsetă în care se găseau mai multe instrumente nesesare spargerii ușilor, între care și o așa numită „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai o folosiseră.

Cei trei ar fi hoți cu experiență, care au dat lovituri și în alte țări europene.

                                                                                                                   Adina Silav