Referendumul pentru familia tradițională, avizat de CCR

Judecătorii Curții Constituționale a României au avizat, luni, organizarea referendumului pentru familie și căsătoria între bărbat și femeie. Votul a fost de 7-2 pentru avizarea proiectului.

CCR a dat luni aviz favorabil iniţiativei de rezivuire a Constituţiei, după ce Senatul a adoptat, decizional, iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Legii fundamentale potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. 

Astfel, judecătorii au decis cu şapte voturi “pentru” şi două “împotrivă” că legea pentru revizuire în sensul definirii familiei drept căsătoria între un bărbat şi o femeie, adoptată de forul superior al Parlamentului, respectă dispoziţiile constituţionale.

Cabinetul Dăncilă se reuneşte, luni, în şedinţă extraordinară, începând cu ora 16.00, după ce Curtea Constituţională a stabilit că Legea pentru revizuirea Constituţiei respectă prevederile constituţionale. Guvernul va emite o OUG pentru desfăşurarea referendumului în două zile.

Valeriu Motoc

 

NICIUN COMENTARIU