“Referendumul” lui Liviu Dragnea, amânat două luni

Primul termen al dosarului “Referendumul”, în care Liviu Dragnea este judecat alături de 70 de inculpați a fost amânat de magistrații ÎCCJ pentru 23 noiembrie.

Dragnea s-a prezentat în fața judecătorilor de la Înalta Curte și a le-a spus că vrea să facă declarații. Unii inculpați au cerut însă un termen nou de judecată pentru pregătirea apărării. Completul care judecă procesul a decis să îl amâne, pentru data de 23 noiembrie.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu a vrut să facă nicio declarație presei, spunând că nu comentează dosarul în care este judecat.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condus de președinta ÎCCJ Livia Stanciu, judecă apelul în dosarul “Fraudă la referendum”.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost condamnat în 15 mai, de instanţa supremă, la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Prin aceeaşi sentinţă, alţi inculpaţi din dosarul au primit pedepse de închisoare cu suspendare sau au fost achitaţi. Decizia a fost contestată de procurorii DNA şi de unii dintre inculpaţi.

M.N.

NICIUN COMENTARIU