30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 11:23

Referatul procurorilor: Tavanul dintre stâlp și scenă a luat foc la 10 secunde de la stingerea artificiilor

spot_img

Anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de patru camere de supraveghere care au surprins momentul izbucnirii incendiului și au stabilit, și cu ajutorul martorilor audiați, primele momente ale tragediei.

Astfel, la 22.02 au fost aprinse primele artificii care au ars timp de 13 secunde. După o jumătate de oră s-au aprins din nou artificii care au ars 16 secunde, acestea fiind orientate spre stâlpul de susținere al imobilului.

La 10 secunde după stingerea artificiilor, din tavanul situat între stâlpul de susținere al imobilului și scenă încep să cadă bucăți incandescente. În 9 secunde, primele persoane se îndreaptă înspre ieșire.

Suprafața tavanului cuprinsă de flăcări crește extrem de repede, iar în aproximativ un minut de la inițiere, focul ajunge în dreptul camerei de supraveghere nr. 2, care este montată pe stâlpul de susținere al imobilului situat diametral opus față de locul de unde a început incendiul. 26 de secunde mai târziu, un număr mare de persoane sunt strânse în jurul spațiului deschis care realizează accesul în holul de unde se iese afară din club. Imediat, fumul devine foarte dens cuprinzând întregul club.

  • La ora 22:32:16, imediat după ce artificiile s-au stins se observă cum spațiul dintre stâlpul de suținere al imobilului și scenă rămâne în continuare luminat, iar lumina crește foarte repede în intensitate acoperind o suprafața tot mai mare;
  • Astfel, la ora 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susținere al imobilului și scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăți incandescente;
  • Suprafața tavanului care arde crește foarte repede, flacara devine violentă, iar primele persoane se îndreaptă spre ieșire la ora 22:32:35;

Referatul procurorilor

Totodată, conform documentului, membrii trupei s-ar fi obligat prin contract să asigure prezenţa a nu mai puţin de 400 de oameni în localul morţii de pe strada Tăbăcarului. În caz contrar, urmau să plătească o chirie de 1.000 de euro.