10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:30

Recuperează-te după efortul de la sală! 3 băuturi energizante și revigorante

spot_img

gym and smoothie

O sesiune de exerciții, alergări, yoga sau aerobic te poate lăsa fără vlagă pentru că îți consumă din proteine și nutrienti și te deshidratează, informează foodstory.ro. Combate efectele oboselii și ajută-ți organismul să profite de efortul fizic făcut alegând băutura potrivită:

Dacă ai pedalat sau ai alergat pe bandă

Alege un smoothie cu cafea, banană și ciocolată. Cele două tipuri de antrenament sunt exerciții cardio intese după care ai nevoie de o doză de energie bună. Bananele conțin potasiu, esențial pentru buna funcționare a musculaturii, ciocolata reprezintă proteinele de care ai nevoie dupa efort, iar cafeaua îți va stimula metabolismul să lucreze mai mult.

Rețetă: ½ banana înghețată, 180ml lapte de migdale, 60ml cafea rece, 1 linguriță proteină cu aromă de ciocolată și gheață. Mixează-le pe toate într-un blender.

Dacă ai facut kickboxing

Alege un smoothie cu banană, unt de migdale și proteine. E adevărat că după un astfel de antrenamnet în care ai combinat greutăți, fandări, loviri și exerciții cardio ai nevoie de apă. Ai nevoie, însă, și de o băutură care să îți readucă energia pentru că altfel nu vei obține progrese și nu vei observa nici creșterea rezistenței și nici dezvoltarea musculaturii. De aceea, ai nevoie după un astfel de antrenament de carbohidrații din banană, de grăsimile bune din untul de migdale și de proteine.

Rețetă: ½ banană congelată, 1 lingură unt de migdale, 120ml lapte de migdale cu aromă de vanilie, 1 linguriță proteine cu aromă de ciocolată. Mixează ingredientele într-un blender și servește băutura cu gheață.

Dacă ai facut yoga sau dans cardio

Alege un suc cu pepene roșu și grepfruit. Ai nevoie de hidratare după acest antrenament, dar nu vrei să adaugi prea multe calorii. De aceea e bine să te bazezi pe pepene roșu care ajută rehidratarea și de grepfrut care îți va tăia apetitul câteva ore, astfel încât să nu înfuleci repede un sandvici.

Rețetă: Mixează într-un blender 300g miez de pepene roșu, jumătate de grepfrut, stevia (după gust) pentru îndulcire și gheață dacă dorești.

C.A.