25.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 16:25
No menu items!

Recuperarea reducerilor salariale adoptată de deputați

spot_img

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, marţi, cu 225 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind adoptarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

OUG, care îşi produce deja efectele, prevedea creşterea salariilor cu 8% începând cu data de 1 iunie 2012 şi cu 7,4% începând cu 1 decembrie 2012.

În iunie 2010 Traian Băsescu semna legile austeritățile propuse de guvernul lui Emil Boc, cele care își propuneau să restabilească echilibrului bugetar, după ce acestea au fost puse în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Legea privind unele măsuri în vederea restabilirii echilibrului bugetar prevedea diminuarea  cu 25% a cuantumului brut al salariilor sau indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţiii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută.

Viceliderul grupului parlamentar al PDL  Petru Călian a precizat că deputații din grupul său au propus printr-un amendament ca reîntregirea salariilor să se facă începând cu luna octombrie 2012, dar această prevedere a fost respinsă de către Plenul Camerei Deputaţilor.

Camera este forul decizional pe acest act normativ.(S.S.)