23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 12:52
No menu items!

Record mondial, la doar 12 ani. Alpinista Dor Geta Popescu a atins vârful Anconcagua

spot_img

Alpinista Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins, sâmbătă, vârful Aconcagua (Argentina) – 6.960 metri şi a stabilit un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf.

Clubul Sportiv Montan Altitudine a precizat, într-un comunicat de presă remis luni, că ambele recorduri mondiale feminine de vârstă pe Aconcagua sunt în România, pe ruta normală, prin Dor Geta Popescu, şi pe ruta Ghetarului Polonez, prin Crina Coco Popescu, încă din februarie 2009.

Vineri, 12 februarie, Dor Geta Popescu va reveni în ţară, pe Aeroportul Otopeni.

Pe 8 decembrie 2015, Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 metri, record mondial de vârstă pentru acest vârf.

Dor Geta Popescu este membră a secţiei de performanţă a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov. Obiectivul ei este finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent) şi a Circuitului 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.

Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera sudică şi din cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din cele două Americi.

R.D.