6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:22
No menu items!

Record Guinness: Cel mai lung ecou a fost înregistrat în Scoţia

spot_img

pistol

Un nou record mondial Guinness pentru cel mai lung ecou înregistrat într-o structură construită de om a fost stabilit într-o reţea de tuneluri realizată în Scoţia înainte de Al Doilea Război Mondial, ce era folosită ca depozit de combustibil.

Trevor Cox, profesor de inginerie acustică la Universitatea Salford din Marea Britanie, a înregistrat zgomotul produs de o împuşcătură realizată cu un pistol încărcat cu gloanţe oarbe în această reţea de tuneluri din Inchindown, în apropiere de Invergordon, informează bbc.co.uk.

Timpul de care reverberaţiile astfel produse au avut nevoie pentru a se încheia a fost de 112 secunde.

Precedentul record Guinness la această categorie era de 15 secunde şi fusese stabilit în 1970 în Mausoleul Hamilton din comitatul scoţian Lanarkshire.

Tuneluri de la Inchindown, aflate la baza Dealului Kinrive, au fost săpate într-o perioadă în care armata britanică devenise tot mai îngrijorată de faptul că Germania îşi întărise forţele militare, în anii 1930.

Potrivit presei britanice, depozitul funcţiona la capacitate maximală în timpul Războiului din Insulele Falkland în 1982.

După încheierea acelui conflict militar, depozitul a fost închis şi, ulterior, dezafectat, după ce autorităţile au renunţat la planurile de modernizare a complexului.

 D.M.