0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:16
No menu items!

Record de infectări în Iași, după pelerinajul de Sfânta Parascheva. Peste 1.000 de cazuri raportate într-o zi

spot_img

Peste 1.000 de persoane au fost declarate pozitive la coronavirus de joi până vineri, în Iași. Cifra foarte mare vine la numai o zi după ce s-a încheiat pelerinajul de Sfânta Parascheva. Trei dintre pelerini sunt internați, iar starea lor nu este foarte bună. Persoanele despistate pozitive în ultimele ore aveau deja virusul la momentul pelerinajului. La evenimentul religios au participat peste 80.000 de oameni.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva a început pe data de 8 octombrie și s-a încheiat pe data de 14 octombrie. Pelerinajul s-a desfășurat fără nicio restricție, singura fiind cea a portului măștii de protecție. La racla Sfintei Parascheva au mers atât oameni vaccinați, cât și nevaccinați, iar reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au dat asigurări că evenimentul religios se va desfășura în cele mai bune condiții.

Cu toate acestea, medicii nu au fost de acord și au spus că se tem că, după pelerinaj, spitalele ar putea fi asaltate de pacienți infectați.

Din păcate, potrivit raportării DSP, în ultimele 24 de ore, au fost declarate pozitive peste 1.000 de persoane din Iași. Trei dintre acestea, participanți la pelerinaj se află internate la Spitalul ”Sfântul Spiridon”.

C.Dumitrescu