10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:19

Rechizitoriul din dosarul Rompetrol a fost infirmat. Ancheta va fi refăcută

spot_img

Rechizitoriul întocmit în dosarul Rompetrol, în care mai mulți foști miniștri erau cercetați, a fost infirmat de un procuror ierarhic superior. Avocații celor anchetați au fost înștiințați, acum câteva zile, în mod oficial despre infirmarea rechizitoriului și reluarea anchetei.

În acest dosar, au fost cercetați patru foști miniștri, pentru care Klaus Iohannis a aprobat, în 2010, urmărirea penală: Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanţelor în perioada 2000 – 2004, Dan Ioan Popescu, fost ministru al economiei şi comerţului în perioada 2003 – 2004, Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor în perioada 2005 – 2007, respectiv în perioada 2009 – 2010, şi Gheorghe Pogea, fost ministru al finanţelor în perioada 2008 – 2009.

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe și fost consilier prezidențial în mandatul lui Ion Iliescu, Ioan Talpeș, omul care a stat la baza primului dosar penal Rompetrol, a dat declarații ample procurorilor DIICOT despre interesele americane din jurul Rafinăriei Petromidia.

Dosarul DIICOT în care sunt anchetate și radiografiate fraudele comise în dauna statului de la momentului preluării Petromidia de către Dinu Patriciu și până la vânzarea rafinăriei către KazMunayGas (KMG) scoate la lumină o declarație spectaculoasă a fostului șef al Serviciului de Informații Externe, Ioan Talpeș.

Cristi Ciupercă