6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:49
No menu items!

Rechinul care merge, descoperit în Indonezia

spot_img

walking shark

O nouă specie de rechin care merge pe fundul oceanului, păşind cu ajutorul înotătoarelor, a fost descoperit  de oamenii de știință în Indonezia, relatează dailymail.co.uk.

Rechinul a fost numit Hemiscyllium halmahera, după numele insulei Halmahera din arhipelagul indonezian unde a fost găsit și după specia rechinilor bambus cu care este apropiat.

Specia de rechin care merge, inofensivă pentru om, este de mici dimensiuni care poate ajunge la aproximativ 70 cm lungime și se hrănește cu pești sau cu nevertebrate marine mici.

Pentru oamenii de știință, această descoperire este considerată utilă datorită mersului ciudat al rechinului, care ar putea fi o posibilitate pentru elucidarea modului în care s-a realizat “cucerirea uscatului”, când animalele din mediul acvatic au trecut în mediul terestru.

Rechinul Hemiscyllium Halmahera poate ajuta la salvarea populațiilor de rechini din zonă, fiind considerat un fel de “ambasador” care să atragă atenția asupra faunei marine periclitate și asupra necesității protejării ei.

D.M.