Rechin eșuat pe o plajă, salvat de oameni. FOTO/VIDEO

Un pui din rasa Marele Rechin Alb a fost găsit blocat pe o plajă din Chatham (Massachusetts, SUA). Mai mulți localnici și turiști au participat la operațiunea de salvare, stropindu-l cu apă până la sosirea unor specialiști oceanologi.

Rechinul de șapte picioare și jumătate a fost găsit pe nisip, în timpul refluxului. Se afla într-o zonă accesibilă doar cu barca, iar priveliștea neobișnuită a atras o mulțime de oameni.

Un martor ocular spune că oamenii s-a unit pentru a ajuta la menținerea rechinului în viață. „Rechinul a fost blocat acolo, în nisip, pentru o bună bucată de timp, așa că oamenii au luat niște găleți și au încercat să îl mențină ud astfel încât să poată continua să respire”, a spus Isabelle Hegland.

Martorii spun că rechinul a ieșit din apă atunci când a încercat să mănânce un pescăruș. „Mi-a fost un pic teamă, dar aș putea spune că nu s-ar mai fi mișcat prea mult timp, deoarece malul se golea de apă, fiind reflux, așa că era din ce în ce în ce mai dificil pentru rechin să-și păstreze branhiile umede și să fie capabil să respire”, spune Hegland.

La un moment dat, a apărut un expert în rechini, Greg Skomal. Skomal și echipa sa au putut să-l revigoreze pe puiul de rechin și să-l înapoieze în mare. „Era încă în viață, dar foarte slăbit, abia se mai mișca, așa că l-am și marcat pentru a-l monitoriza”. Skomal a spus că l-a resuscitat pe rechin legându-l cu un căpăstru de o barcă și trăgându-l în apă, unde i-a dat drumul. Skomal și echipa sa sunt specialiști cu marii rechini albi, care sunt un pic mai mari și cu o sănătate mai robustă. De data aceasta a fost de fapt un pui de rechin din rasa Marele Alb care a eșuat.

Isabelle Hegland și alții l-au menținut pe rechin în viață stropindu-l cu apă pe branhii. „Ne părea foarte rău de el”, a spus Hegland. „A încercat doar să obțină ceva de mâncare așa că nu am vrut să moară”, a spus femeia.

Rechinul a fost etichetat de Conservatorul Atlantic pentru Rechinii Albi. Este al treilea rechin alb etichetat eșuat în Chatham, în acest an.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU