4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:51
No menu items!

Recep Tayyip Erdogan: „Complotul” împotriva guvernului turc a fost „dejucat”

spot_img

Recep Tayyip Erdogan: „Complotul” împotriva guvernului turc a fost „dejucat”

„Complotul” urzit împotriva guvernului turc de către manifestanţii care au ocupat străzile timp de peste două săptămâni a fost „dejucat” graţie mobilizării susţinătorilor săi, a declarat marţi premierul turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP.

„Populaţia a dejucat acest complot strângându-se cu sutele de mii” în timpul mitingurilor organizate de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) aflat la putere, la sfârşitul săptămânii trecute la Ankara şi Istanbul, a declarat Erdogan, în cadrul discursului său săptămânal susţinut în faţa deputaţilor AKP din Parlament.

„Poporul şi Guvernul Partidului pentru Justiţie şi Dezvoltare au dejucat acest complot”, a continuat el, subliniind că acest miting reprezintă „imaginea reală” a Turciei şi nu evenimentele organizate, în opinia lui, de „trădători şi complicii lor din străinătate”.

„Acest complot a fost dejucat, acest scenariu a fost aruncat la coşul de gunoi înainte de a pus în aplicare”, a dezvăluit şeful Guvernului turc.

Premierul Erdogan a apărat din nou forţele de poliţie, foarte criticate pentru brutalitatea lor împotriva protestatarilor, spunând că „au trecut testul democraţiei”. El a mai adăugat că  AKP intenţionează să organizeze noi mitinguri de mare amploare începând de vineri în alte trei oraşe din Turcia, plasate sub semnul apărării regimului.

C.I.