16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:51
No menu items!

Recensământul pe teren s-a amânat. Când va începe recenzarea populaţiei

spot_img

Recensământul pe teren a fost amânat din mai multe motive tehnice. În unele comune din Călăraşi încă nu au ajuns tabletele, în timp ce în alte judeţe recenzorii vor face sincronizarea tabletelor cu STS abia vineri.

Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebui să înceapă pe 31 mai 2022 etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online.

Conform INS, aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat, relatează Digi 24. Dintre aceştia 53.9% sunt domiciliaţi la oraş.

Amânarea recenzării pe teren a fost cauzată de mai mule probleme care au avut loc în judeţe precum Călăraşi, Giurgiu sau Ilfov. De exemplu, în localitatea Frăsinet din Călăraşi, tabletele pe care recenzorii stochează datele culese de pe teren au ajuns abia marţi, fix în ziua în care aceştia ar fi trebuit să înceapă recenzarea. La Vărăşti, Giurgiu, recenzorii au primit tabletele şi legitimaţiile încă de acum câteva zile, dar abia vineri acestea vor fi sincronizate cu sistemul STS.

Astfel, etapa de recenzare pe teren, care urma să se desfășoare din 31 mai și până pe 17 iulie, a fost amânată cu câteva zile și ar urma să înceapă pe 3 iunie.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

                                                                                                                   Adina Silav