21.1 C
București
joi, 26 mai 2022 - 23:08
No menu items!

Recensământ 2022. Populația a scăzut cu trei milioane în 10 ani

spot_img

În plin recensământ al populaţiei, Institutul Naţional de Statistică anunță că populaţia ţării s-a redus cu aproape trei milioane în doar 10 ani.

În plus, perspectivele demografice sunt sumbre: în următorii 40 de ani, numărul locuitorilor o să scadă sub 15 milioane.

”Estimările inițiale arată o populație rezidentă în jur de 19 milioane de locuitori, mai mică un milion față de populația din 2011 și cu două milioane și ceva față de cea din 2002.

Datele vor fi confirmate de rezultatele recensământului”, a declarat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS, sâmbătă, Antena 3.

În ce privește vârsta medie a populației, aceasta este îmbătrânită, în jurul de 44 de ani.

”Vârsta medie a populației este îmbătrânită, în jurul a 44 de ani. Și vârsta mediană, tot peste 40 de ani, ceea ce e foarte mult. Ne plasează în rândul țărilor cu o populație îmbătrânită”, a precizat Vladimir Alexandrescu.

Recensământ 2022. Până când trebuie completat formularul

Românii vor putea să se autorecenzeze până în data de 27 mai 2022, în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor, după ce perioada a fost prelungită.

Perioada a fost prelungită pentru că analiza de la Institutul Naţional de Statistică arată un interes crescut al românilor pentru completarea chestionarelor online.

Peste opt milioane de chestionare au fost deja completate, cele mai multe în ultimele două săptămâni.

                                                                                                                    Adina Silav