21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 15:48

Recalcularea celor 100.000 de pensii, blocată. Legea pensiilor nu a trecut de Senat

spot_img

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi.

Senatorii au votat 67 “pentru” iar 22 s-au abţinut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68. Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr.

Ministerul Muncii demarase activitatea de reclaculare a pensiilor și trimiterea celor 100.000 de decizii de recalculare, până în luna septembrie. După ce legea ar fi trecut de Parlament, pensionarii urmau să beneficieze de venitul recalculat din luna septembrie.

Ministrul Muncii a delarat că acest termen poate fi respectat încă, deoarece proiectul va fi adoptat final în Camera Deputaților, Senatul fiind doar prima cameră sesizată.

„Ne pune beţe-n roate majorării pensiilor pentru părinţii şi bunicii noştri şi, în general, majorărilor de venituri. Ce am spus noi, alianţa austerităţii dovedeşte că îşi merită cuvântul. Eu îi asigur pe români şi pe pensionari că noi, la Cameră, cu siguranţă vom aproba, vom dezbate această lege. (…) Este o lege bună pentru pensionarii acestei ţări”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

E. Stan