5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:23
No menu items!

Reactorul Unităţii 1 de la Cernavodă a fost oprit din cauza condițiilor meteo

spot_img

centrala cernavoda

Reactorul Unității 1 de la Cernavodă a fost oprit luni din cauza furtunii de duminică noaptea, din Dobrogea, zona Cernavodă, care a afectat liniile de transport energie electrică din sistem.

“În noaptea de 03.12.2012, urmare a furtunii de mare intensitate din Dobrogea, zona Cernavodă, din cauza unor perturbaţii în liniile de transport energie electrică conectate cu staţia de 400 Kv Cernavodă, un transformator de alimentare servicii proprii ale Unităţii 1 a declanşat determinând deconectarea în mod automat a Unităţii 1 de la Sistemul Energetic Naţional. Atât sistemele de proces, cât şi cele de securitate au acţionat conform proiectului, reactorul Unităţii 1 fiind în prezent oprit”, au declarat luni reprezentanți ai Nuclearelectrica.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu, “nu există niciun pericol iar reactorul va fi repornit în 36 de ore”.

În privința Unitătii 2 a CNE Cernavodă, aceasta funcţionează la parametrii normali.

Cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă au produs, în primele opt luni din 2012, o cantitate de energie electrică de 7,433 milioane MWh, din care 6,848 milioane MWh au fost livraţi în Sistemul Energetic Naţional, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica. C.I.