26.9 C
București
luni, 8 august 2022 - 2:16
No menu items!

Reacțiile la AstraZeneca analizate de experți EMA

spot_img

Un grup de experţi se reuneşte luni, în cadrul anchetei Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) cu privire la cazurile de formare a unor cheaguri de sânge la persoane imunizate cu serul AstraZeneca-Oxford, relatează AFP.

EMA a anunțat că a convocat grupul de experţi în vederea unei contribuţii suplimentare la evaluare.

Experţi externi, în hematologie, medicină cardiovasculară şi neurologie, se reunesc pentru a-şi da avizul EMA cu privire la aspecte privind orice mecanism de acţiune plauzibil, eventuali factori de risc subiacenţi şi orice date suplimentare necesare în vederea unei mai bune înţelegeri a evenimentelor observate şi riscurilor potenţiale.

”Rezultatul reuniunii experţilor şi o analiză mai aprofundată a cazurilor semnalate vor alimenta evaluarea în curs”, precizează EMA.

Agenţia menționează că o recomandare actualizată în acest subiect este aşteptată la o reuniune plenară, prevăzută în perioada 6-9 aprilie.

EMA a stabilit săptămâna trecută că vaccinul AstraZeneca-Oxford este ”sigur şi eficient” şi că nu prezintă un risc mai mare de formare a unor cheaguri de sânge.

Agenţia a specificat însă că nu este în măsură să ”excludă definitiv” o legătură între vaccin şi tulburări de coagulare a sângelui, rare.