22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 14:43
No menu items!

Reacția Rusiei după ce separatiștii și armata ucraineană s-au acuzat reciproc de bombardarea unei grădinițe în Lugansk

spot_img

Președinția rusă și-a manifestat „profunda îngrijorare” în legătură cu izbucnirile de violență în estul Ucrainei, a spus purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov,  după ce presa internațională a relatat despre tiruri cu armament greu în Lugansk, în zona liniei de contact, iar separatiștii pro-ruși și armata Kievului s-au acuzat reciproc că au bombardat o grădiniță.

El a subliniat că speră ca Occidentul să își folosească influența asupra Kievului pentru a preveni „noi escaladări”.

Peskov a respins relatările că Moscova ar plănui o invazie în Ucraina, dar a menționat că Moscova monitorizează îndeaproape situația în Donbas, în regiunile aflate sub controlul separatiștilor pro-ruși.

Rusia încearcă să obțină un pretext pentru o invazie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Rusia caută un pretext pentru atacarea Ucrainei.

„Suntem îngrijorați că Rusia caută un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei. Nu știm ce se va întâmpla, dar știm că Rusia are cea mai mare forță armată comasată în ultimele decenii în apropierea Ucrainei. Știm că sunt mulți ofițeri de intelligence care operează în Ucraina, în Donbas, și am văzut încercări de găsit un pretext pentru o invazie a Ucrainei. Este un motiv de îngrijorare. Nu voi intra în detalii, dar acesta este motivul pentru care monitorizăm situația îndeaproape”, a declarat acesta.

                                                                                                                    Adina Silav