17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:13
No menu items!

Reacția profesorilor la ultima ofertă a Guvernului: „Ne-am săturat de promisiuni”

spot_img

Sindicaliștii au primit o nouă propunere din partea Guvernului, însă profesorii din stradă transmit că nu au încredere în promisiuni și cer ca oferta să fie prevăzută într-un act normativ.

În timpul negocierilor de vineri, Guvernul le-a propus liderilor de sindicat o nouă ofertă, anume carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri salariale din ianuarie 2024.

Cu toate acestea, profesorii aflați în stradă spun că vor înceta greva abia când va exista un act normativ, pentru că nu mai au încredere în promisiuni.

„Deocamdată, această ofertă nu este oficială. Așteptăm să o vedem în Monitorul Oficial, pentru că de promisiuni ne-am săturat.

Așa cum și dumnealor promit, nici noi nu vrem să mai cedăm. Avem copii pe care nu putem să-i creștem și să-i trimitem la studii cu promisiuni. Așteptăm să vedem oferta oficială, nu promisiuni!

Noi nu facem acest miting doar pentru bani, ci și pentru dotarea școlilor, pentru ca elevii pentru care suntem astăzi aici să aibă parte de un învățământ de calitate”, a spus un profesor, potrivit Antena 3 CNN.

Liderii de sindicat au anunțat, după negocierile de vineri de la Guvern, că profesorii vor decide dacă vor renunța sau nu la grevă.

                                                                                                                Adina Silav