15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:35

Reacția MAE la afirmațiile jignitoare ale premierului bulgar

spot_img

Ministrul Afacerilor Externe reacționează la declarațiile premierului Bulgariei care i-a făcut needucați pe turiștii români și îi condieră responsabili de răspândirea pestei porcine în Bulgaria.

”Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care acestia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei”, transmite Ministerul Afacerilor Externe printr-o postare făcută sâmbătă seară pe Facebook.

Şeful guvernului de la Sofia a făcut afirmații jigntoare la adresa turiștilor români în cadrul unei reuniuni de urgență cu fermierii și responsabilii din domeniul autorității sanitar veterinare.  Boiko Borisov a afirmat că românii needucați sunt responsabili de prezenșa pestei porcine în Bulgaria. „Românii aruncă resturile alimentare pe marginea drumurilor, fără să folosească pubelele de gunoi. „Merg, mănâncă, aruncă” a spus Boiko Borisov despre comportamentul turiștilor români.

Pesta porcină africană a decimat, de câteva luni, efective de zeci de mii de animale în fermele individuale şi colective din nordul Bulgariei.