Reacția lui Tudorel Toader în cazul reținerii Elenei Udrea

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, la CSM, că reținerea Elenei Udrea nu reprezintă un subiect pentru el, precizând că procedura va parcurge etapele legale.

La insistențele presei de a oferi detalii legate de procedură, Elena Udrea fiind de interes public, Tudorel Toader s-a arătat intrigat: „Un condamnat e personaj pentru țară? Nu mă provocați, că nu este”.

„Să nu facem din persoana despre care vorbiți un personaj național. Procedura va parcurge etapele legale. Pentru mine nu e un subiect Elena Udrea. Un condamnat e personaj pentru țară? Nu mă provocați, că nu este. Este un cetăţean care a comis infracţiuni, care a fost condamnată definitiv, care a fost dată în urmărire şi continuă procesul mai departe. De ce nu vedeți la foarte mulți condamnați din străinătate care au același parcurs. Eu nu fac distincție”, a declarat Tudorel Toader, la sediul CSM.

Liviu Dragnea, liderul PSD, partid căruia îi revine Ministerul Justiției, este condamnat definitiv la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU