0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 9:09
No menu items!

Reacția Irinei Begu în scandalul în care Caroline Garcia este acuzată de rasism

spot_img

Tenismena română Irina Begu a ținut să clarifice scandalul legat de presupusele expresii rasiste rostite de franceza Caroline Garcia în timpul meciului de marți, din cadrul turneului challenger de la Charleston.

Irina Begu a postat pe pagina sa de Facebook un mseaj la adresa tuturor fanilor, dar și presei care a relatat că tenismena franceză Caroline Garcia ar fi făcut-o pe româncă, în timpul meciului câștigat de cea din urmă, „țigancă nenorocită”.

Irina Begu a precizat că ea nu a auzit aceste expresii în timpul meciului, dar este convinsă că, în cazul în care așa s-a întâmplat, WTA va analiza situația și va lua măsurile corespunzătoare.

În urma numeroaselor telefoane primite şi a informaţiilor apărute în presă aş dori să clarific câteva lucruri legate de presupusele declaraţii ale Carolinei Garcia:
1. Personal eu nu am auzit acest lucru şi nici nu am văzut vreo înregistrare care să certifice acest lucru. Dacă aceste declaraţii au fost făcute cu siguranţă WTA va analiza situaţia şi va lua măsurile corespunzătoare.
2. Fiind încă în timpul turneului toată atenţia mea se îndreaptă către tenis(antrenamente, recuperare, meciuri), aş dori să mă concentrez pe activitatea mea şi să las deoparte alte lucruri care mă pot influenţa în sens negativ.

Vă mulţumesc,
Irina

Irina Begu (34 WTA) joacă, miercuri seara, în cadrul aceluiași turneu, împotriva americancei Bethanie Matte-Sands (89 WTA).

Olimpia Diaconiuc