Reacţia Rusiei după discursul lui Barack Obama: „SUA vor să domine lumea”

Barack Obama, a afirmat, în discursul său despre Starea Naţiunii, că “marile puteri nu pot intimida (ţările) mici”

Sergei Lavrov

Rusia a acuzat miercuri SUA că vor “să domine lumea”, impunându-şi poziţia în faţa europenilor în privinţa crizei ucrainene, după discursul privind starea națiunii al președintelui american Barack Obama, relatează AFP și Reuters.

„Statele Unite vor să domine lumea”, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă. „În centrul filosofiei americane nu există decât un singur lucru: Noi suntem numărul unu”, a subliniat el.

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat marţi, în discursul său despre Starea Naţiunii susţinut în faţa Congresului SUA, că “marile puteri nu pot intimida (ţările) mici”, referindu-se în mod evident la “agresiunea” rusă în Ucraina. Totodată, președintele american a declarat că “Rusia este izolată”, iar economia ei “este bucăți”.

„Apărăm principiul conform căruia marile puteri nu trebuie să le hărțuiască pe cele mai mici, opunându-ne agresiunii ruse, susținând democrația în Ucraina și oferindu-le noi asigurări aliaților noștri din NATO”, a spus Barack Obama.

„Anul trecut, în timpul în care desfășuram munca dificilă de a impune sancțiuni împreună cu aliații noștri, unii au sugerat că agresiunea (președintelui rus Vladimir) Putin constituie o demonstrație magistrală de strategie și de forță. Ei bine, astăzi, Statele Unite sunt puternice și unite cu aliații lor, în timp ce Rusia este izolată, iar economia ei este bucăți”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU